De Mot op 11 november 2018

Els Rot

in 11 november 2018

Els RotEen indrukwekkend verhaal over een magnetiseur, over ‘de sterren van de hemel koken’ en daarmee 2 ** verdienen. Over wat reizen voor je kan betekenen, als je dat alleen doet, naar vreemde en verre landen. Een innerlijke reis maken, terwijl je tegelijkertijd de wereld over zwerft. Dan kom je vanzelf uit op die prachtige door Coen bewerkte song: Bon Jovi, ‘It’s my Life’.

Muziek: It’s my Life (Bon Jovi)

Rokus Loopik

in 11 november 2018

Rokus LoopikOver Alan was hij bij de start van het Amsterdam Project van Beau van Erven Dorens het meest pessimistisch. Tienduizend euro weggeven aan iemand met een gokverslaving, dat is vragen om problemen. Alan bewees dat die aanname niet klopt. Hij heeft inmiddels een opleiding afgerond en sinds drie weken woont hij in zijn eigen woning, in Amsterdam. It’s a roller coaster, coming back to life from homelessness, maar het is erg mogelijk. With a little help from some friends.

Muziek: The days of Pearly Spencer (David Mcwilliams)

Wim Bitter

in 11 november 2018

Wim BitterEen geweldig en ook komisch verhaal over een niet alledaags onderwerp, ‘uitvaartfascinatie’, beginnend op de Oranjekade, onder de rook van de BAVO-kerk. Weet u wat een ‘aanzegger’ is? In vroeger tijden, als het noodlot in iemands leven had toegeslagen, dan verscheen er een man in een donker kostuum, of in jacquet, met een hoge hoed, aan je voordeur. Die begon dan meteen te declameren wie er overleden was en wanneer de uitvaart ging plaatsvinden. Sommige aanzeggers maakten hier een klein spektakel van door de informatie op rijm voor te dragen.

Muziek: Testament (Bram Vermeulen)

Inger

in 11 november 2018

Haar verhaal was de apotheose van een geweldige middag in Huis te Zaanen. Het zal je maar gebeuren, dat je niet meer kunt spreken. Over hoe je dat overwint en over hoe levens-veranderend het kan zijn om jaren later jouw verhaal bij de Mot te vertellen: dat kun je horen, zien en voelen, als je naar onze verhalenmiddagen komt. Het verhaal van Inger was het levende bewijs dat de Liefde tussen mensen altijd overwint. En dat die je een Stem geeft.

Muziek: O-o-h Child (Nina Simone)

Coen Bardelmeijer

in 11 november 2018

Coen BardelmeijerDat Coen geweldig kan zingen, dat weten we al jaren. Ook de kunst van het vertellen van een ontroerend verhaal verstaat hij als geen ander. Wie tijdens deze editie aanwezig was, had met eigen oren kunnen horen dat het feit dat 1 op de 4 mensen iemand kent met wie het niet goed gaat, klopt. Met het familielid van Coen gaat het inmiddels heel goed. Herstel is zo mogelijk als ik weet niet wat.

Muziek: Drive  (the Cars)

yweb-siteDit is een Yweb site
Copyright © 2018 De Mot verhalen