De Mot op 25 augustus 2013

Daphne Loots

in 25 augustus 2013

Daphne Loots beet deze middag moedig het spits af. Haar dochter, familie en vrienden waren getuige van haar inzichten over een periode in haar leven waarin ze alle controle verloor. Wakker worden en bedenken dat je nergens meer toe in staat bent. Een vrouw met duizend verhalen in één verhaal. Een verhaal waarbij je ook duizend spelden in de zaal kon horen vallen. Last but not least. Verhalen zijn verbindend, verhelderend en ze genereren liefde. Tussen familie, vrienden en mensen die elkaar nog nooit ontmoet hebben.

 

Rokus Loopik

in 25 augustus 2013

Rokus Loopik verraste alles en iedereen, en vooral Coen, door af te wijken van zijn intentie om zijn familie voor het voetlicht te brengen. Dat komt de volgende keer. Nu vertelde hij over Hendrik en zijn reis naar New York. Over Hendrik’s liefde voor kunst en Vincent van Gogh in het bijzonder. Over hoe het schilderij ‘The Starry Night’ en het nummer ‘Starry Starry Night’ van Don McLean, twee mensen, tegelijkertijd, tot tranen kunnen roeren.

Alphons Rommelse

in 25 augustus 2013

Alphons Rommelse vertelde over hoe een uiterst vreemd verlopen sollicitatiegesprek kan leiden tot het sluiten van vriendschap met een Paradijsvogel. Wat het je kan opleveren als je deelneemt aan een Maatjesproject en hoe dat je leven kan verrijken. Een verhaal over compassie, onbaatzuchtigheid, een maatje en tafeltennis.

Tom van Wel

in 25 augustus 2013

Tom van Wel, psycholoog te Utrecht, verloor op jonge leeftijd een tweelingzus, Trees. Op zeer indringende wijze maakte hij ons getuige van hoe zo’n verlies je verdere leven kan bepalen. Hoe je als broer in de schaduw leeft van iemand die er niet meer is. Tom stond hier vanmiddag achter de microfoon van de Mot. Dat zegt eigenlijk genoeg. Zijn verhaal was een ode aan zijn zus en aan zichzelf. En hoe je een compleet mens kunt worden, door het verlies van een dierbare.

Hij vertelde zijn verhaal voor de eerste keer, net als Daphne en Alphons. Het publiek genoot met volle teugen en hoorde ademloos toe. Het was alsof  ze nooit anders doen. Net als Martijn, allemaal geboren om te vertellen.

Martijn Kole

in 25 augustus 2013

Martijn Koole gaf ons een onthutsende inkijk in wat je moet overwinnen als je in de burelen van de Geestelijke Gezondheidszorg aan de andere kant van het bureau komt te zitten. Met een etiket op je voorhoofd. Hij ondernam een reis naar Zuid-Afrika en vond daar veel antwoorden op zijn levensvragen. En aldus is Martijn het lichtende voorbeeld van hoe je succesvol kunt herstellen. Hoe je jezelf kunt ontworstelen aan het (zelf)stigma van een psychiatrisch label.

Coen Bardelmeijer

in 25 augustus 2013

 Coen Bardelmeijer was deze dag, as always, geweldig in vorm en goed bij stem. Zoals gewoonlijk had hij alle songs weken tevoren bedacht en geoefend. Coen kan daarnaast als geen ander improviseren. Hij schudt de songs en de verhalen die daarbij horen uit zijn mouw en gitaar.

1. Song for the asking/Simon and Garfunkel
2. So begins the taak / Manassas
3. you're my best friend / Queen
4. Spies / coldplay
5. Sail on sailor / beach boys
6. 59 street bridge song/ feelin' groovy / Simon & Garfunkel
7. Behind blue eyes / the Who 

 

yweb-siteDit is een Yweb site
Copyright © 2018 De Mot verhalen