De Mot op 22 juni

Frank Kraaijeveld

in 22 juni 2014

Frank Kraaijeveld, al meer dan 50 jaar de bassist en zanger van de band De Bintangs. Opgericht in 1961 en nog steeds springlevend. Frank vertelde over de allereerste begintijd van de band en kwam met leuke, veelal lokaal gerichte, anekdotes en verhalen uit die begintijd van de groep. Gebundeld in het boek dat ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan werd uitgegeven: ‘Fifty Fifty’.

En als kers op de taart zong deze nog steeds optredende rocker voor z’n laatste verhaal nog het titelnummer van de eerste LP uit 1969 van De Bintangs: ‘Blues on the ceiling’ (klik hierop voor een deel van de uitvoering)

Coen Bardelmeijer speelde vervolgens het nummer ‘Wild Horses’ van de Stones.

 

 

Marie Louise van der Kloot

in 22 juni 2014

Het bijzonder verhaal van Marie Louise van der Kloot. Over de paralellen die zij zag in het leven van Vincent van Gogh en die van haar en dan met name haar moeder. Over haar jeugd in Zundert (geboorteplaats van Vincent van Gogh) met een psychisch zieke moeder. Over afstand nemen en weer tot elkaar komen. Over het na een succesvolle carrière bij een bank het roer omgooien. Over kansen grijpen. Over oog voor talent hebben. En over begrip kweken voor kwetsbare mensen in de samenleving.

 

Coen speelde daarna natuurlijk het toepasselijke lied ‘Vincent’ van Don McLean.

 

 

Ronald Timmermans

in 22 juni 2014

 Ronald las eerst een paar stukken voor van zijn boek over ‘De Oosterscheldekreeft’ en daarna nog wat stukken uit het boek ‘Wild’. Sfeervolle reportages van vissers en jagers uit de boeken die hij geschreven heeft en waarbij de fotograaf Remko Kraaijeveld (ja, de zoon van onze eerste spreker Frank) prachtige foto’s gemaakt heeft.

Een aantal van die foto’s van Remko hingen geëxposeerd in de zaal van Huis te Zaanen.

Na afloop speelde Coen het nummer Fishermans's Dream van John Martyn.

 

Jacques Hermus

in 22 juni 2014

Jacques Hermus

Jacques kwam met leuke verhalen over stinkende vis. Met name gebaseerd op zijn eigen ervaringen in de Scandinavische landen en Canada. Smeuïge vertellingen over de enorm stinkende Surströmming uit Zweden, de in de wind en buitenlucht hangende kabeljauw op de Lovoten (Noorwegen) die tot stokvis wordt verwerkt. Over de stinkende gefermenteerde Groenlandse haai (kaester hákarl) die in IJsland een delicatesse is en over de geur van rottende dooie zalmen, die in september van zee terug de rivieren van hun geboortegrond weer opzwemmen om te paaien en vervolgens massaal te sterven op Vancouver-eiland in Canada.

 

Coen speelde ter afsluiting het nummer ‘Norwegian wood’ van The Beatles.

 

 

 

 

RemKo Kraaijeveld

in 22 juni 2014

Remko Kraaijeveld verhaalde over zijn vak als fotograaf. Na jarenlang zich als vooral technisch opererende reclamefotograaf dienstbaar te hebben opgesteld vond hij dat het roer om moest en besloot hij zijn succesvolle fotostudio te verkopen en als zelfstandig fotograaf zijn hart te gaan volgen. Hij reisde de wereld rond om foto’s van de voor Fair Trade Original producerende boeren te maken en specialiseerde zich vooral als foodfotograaf die voor een groot aantal (kook)boeken de illustraties verzorgde. Een eerlijker, gelukkiger en creatiever mens.

Na zijn verhaal speelde Coen het toepasselijke nummer 'Honesty'van Billy Joel

 

Coen Bardelmeijer

in 22 juni 2014

Coen Bardelmeijer

 Na de pauze was het zoals gebruikelijk weer Coen Bardelmeijer’s moment en dit keer greep hij dit aan om ons wat meer uitleg te geven over het ontstaan en de tekst (the company was gay)  van de hit ‘No milk today’ van Hermans Hermits.

Na de uitleg natuurlijk weer prachtig gespeeld en gezongen door Coen.

Voor een fragment: klik hier.

 

yweb-siteDit is een Yweb site
Copyright © 2018 De Mot verhalen