De Mot op 2 november

Paula Melgers

in 02 november 2014

Paula M 2-11-2014

Een met veel humor verteld verhaal over een niet beantwoorde liefde. Over de Franse kapper Phillip die er uit zag als Jean Paul Belmondo en met z’n schip voor de kust van een plek in Brazilië lag en Paula die op slag verliefd op hem was, maar die liefde niet beantwoord zag. Een mooi verhaal over verlangen en geen aandacht krijgen. Een hilarisch verhaal over een onbereikbare man, die met liefdesverdriet over een net verbroken relatie, zich met drank staande probeerde te houden. Een verhaal over naar het zeilschip zwemmen en kajakken en uiteindelijk met koude koffie terug gestuurd worden. Over heimwee tijdens de kerstdagen en oud-en-nieuw naar Nederland en  Europa en over toch (weer) afgewezen worden.

Coen speelde hierna Dreams van Fleetwood Mac.

Coen Bardelmeijer

in 02 november 2014

Coen 2-11-2014

Coen nam dit keer tijdens zijn traditionele eigen moment na de pauze de gelegenheid te baat om reclame te maken voor het optreden op 16 november in het Patronaat in Haarlem van de “Grijze Snaren”, een onderdeel van het project Gitaarlem.

 

Tijdens dat optreden zal onder andere het nummer Space Oddity van David Bowie gespeeld gaan worden en Coen gaf ons daarvan al een voorpoefje met een prachtig gespeelde solistische uitvoering.

Hans van den Broek

in 02 november 2014

Hans 2-11-2014

Hans vertelde het verhaal over zijn werk bij IBM en over de ingrijpende operatie van zijn vrouw Miriam, die dientengevolge hoogstwaarschijnlijk geen kinderen zou kunnen krijgen. Zij overtuigde Hans eind 1992 om een jaar te gaan reizen. Met de Lonely Planet en 20.000 gulden op zak begon de reis in Kenia om vervolgens Tanzania, Rwanda, Burundi. Congo, Uganda, India, Nepal, Pakistan en  China aan te doen. 

In Nepal, tijdens een trektocht over de Thorang La-pas op de Annapurna-route verloren ze in het contact met hun groep en overleefden ze ternauwernood een sneeuwstorm. Vervolgens kwamen ze in India waar Miriam in een overnachtingsverblijfplaats een soort visioen kreeg en waar dan toch een klein wonder geschiedde: Miriam raakte daar zwanger en kort na hun terugkeer in Nederland in 1993 werd hun dochter geboren. 

Coen speelde na afloop Doughters van John Mayer.

Ron van Gelderen

in 02 november 2014

Ron 2-11-2014

Ron vertelde een verhaal uit z’n jeugd. Over z’n strenge moeder, z’n nauwelijks aanwezige vader en over twee mannen die allebei zogenaamd het beste met de jeugd voor hadden. Beiden waren ze spelleider bij een jeugdvereniging. De een bij een besloten speeltuinvereniging/botenvereniging en de ander bij een jeugdhonk/ annex filmzaal. De man van de speeltuin had losse handjes en sloeg Ron regelmatig in elkaar en ome Harrie van de andere vereniging die ook een speelgoedwinkel met de naam ‘Kinderparadijs’ had bleek een ongezonde seksuele belangstelling voor de jongetjes te hebben. Ron heeft nooit eerder over deze voorvallen gesproken, maar het werd allemaal recent weer bij hem opgerakeld toen hij de beide mannen, intussen hoogbejaard, aantrof in een verzorgingstehuis waar hij wat bouwtechnische zaken ging regelen. Wat te doen?
Ron heeft besloten het verleden het verleden te laten en heeft de mannen niet verder ermee geconfronteerd.

Na afloop van dit verhaal vertelde Ron nog een kort tweede verhaal over twee mensen, een man en een vrouw, die elkaar al jaren kenden via het uitlaten van de honden en die een amoureuze verwikkeling met elkaar kregen terwijl ze allebei met een ander getrouwd waren. Een relatie die voort sluimerde zonder altijd actief te blijven. Echter, beiden werden weer vrijgezel na het overlijden van hun partners en daarmee  was er aanleiding om weer met elkaar verder te gaan. En nu…nu was het moment aangebroken voor Ron om zijn vriendin (want natuurlijk ging het over hen) ten overstaan van het De Motpubliek ten huwelijk te vragen. Onder luid applaus volgde het luide “JA!” als antwoord op die vraag.

Coen improviseerde ter plekke en speelde hierbij You can close your Eyes van James Taylor. 

Pacelle van Goethem

in 02 november 2014

Pacelle 2-11-2014

Pacelle vertelde het aangrijpende verhaal over haar nichtje Karen Budel die eind 2010 de diagnose ALS kreeg en in korte tijd snel achteruit ging. Pacelle deed ons vol liefde verslag over die laatste periode in het leven van haar nichtje en hoe zij met overgave de taak op zich nam om haar zoveel mogelijk te helpen en te verzorgen tijdens het snel afbrokkelende leven van Karen. Over de  humor van Karen en over de dappere vriend van Karen en over de laatste periode van het leven van het een paar maanden later overleden nichtje. Ze sloot haar verhaal  af met het gedicht ‘De Waterlelie’ van Frederik van Eden.

Daarna zong Pacelle, begeleid door Coen Bardelmeijer, haar mooie versie van het door Paul McCartney geschreven nummer Blackbird.

Nynke Weinreich

in 02 november 2014

Nynke 2-11-2014

Nynke vertelde een persoonlijk verhaal over wat vriendschap kan betekenen. In 2010 leerde Nynke in Shfar'Am (Israël) de Palestijnse Amer kennen, directeur van muziekschool Beit al Musica. Een ontmoeting die begon als een werkafspraak, mondde door een onverwachte, heftige gebeurtenis uit in een hechte band. Een bijzonder verhaal over contact maken en over hoe een vriend je op een ander spoor kan zetten. 

Coen sloot af met het nummer First day of my Life van Bright Eyes.

yweb-siteDit is een Yweb site
Copyright © 2018 De Mot verhalen